Login
Password

Forgot your password?

World Cup History (1970 - 2010* )

By Edited May 1, 2015 0 0

WORLD CUP HISTORY (1970 - 2010*)



Mexico

1970

k


Teams 16

Venues 5

Champion Brazil

Runner up Italy

Third place
West Germany


Matches played 32

Goals scored 95


k (20497)

TELSTAR


West Germany

1974

k (20477)


Teams 16

Venues 9

Champion West Germany

Runner up Netherlands

Third place Poland

Matches played 38

Goals scored 97


k (20498)

TELSTAR DURLAST


Argentina
1978

k (20478)


Teams 16

Venues 6

Champion Argentina

Runner up Netherlands

Third place Brazil

Matches played 38

Goals scored 102


k (20499)

TANGO DURLAST


Spain

1982

k (20479)


Teams 24

Venues 14

Champion Italy

Runner up West Germany

Third place Poland

Matches played 52

Goals scored 146


l (20500)

TANGO ESPANA


Mexico

1986

k (20480)



Teams
24

Venues 12

Champion Argentina

Runner up West Germany

Third place France

Matches played 52

Goals scored 132


k (20501)

AZTECA


Italy

1990

k (20481)


Teams
24

Venues 12

Champion West Germany

Runner up Argentina

Third place Italy

Matches played52

Goals scored 115


l (20502)

ETRUSCO


United States

1994

k (20482)


Teams
24

Venues 9

Champion Brazil

Runner up Italy

Third place Sweden

Matches played 52

Goals scored 141



k (20503)


QUESTRA


France

1998

k (20483)


Teams 32

Venues 10

Champion France

Runner up Brazil

Third place Croatia

Matches played 64

Goals scored 171



k (20504)


TRICOLORE


South Korea & Japan

2002


k (20484)


Teams 32

Venues 10

Champion Brazil

Runner up Germany

Third place Turkey

Matched played 64

Goals scored
161


l (20505)



FEVERNOVA


Germany

2006

k (20485)


Teams 32

Venues 12

Champion Italy

Runner up France

Third place Germany

Matches played 64

Goals scored 147



k (20506)



TEAMGEIST



South Africa

2010

Teams 32

Venues 10

Champion Spain

Runner up Netherlands

Third place Germany

Matches played 64

Goals scored
145


k (21576)

JABULANI


Some Interesting football questions and their answers.


1) Which team is currently in possession of the Jules Rimet Trophy ?

Ans) None


2) Which is the only country to qualified for every World Cup since its inception ?

Ans) Brazil


3) Apart from Brazil which other country had recorded seven appearances in World Cup finals ?

Ans) Germany


4) Which country holds the record for most appearances in the semifinal/last four(hint: 11 times) ?

Ans) Germany


5) Which country has lost maximum number of matches in World Cups ?

Ans) Mexico


6) Which team has clashed maximum times in the World Cups ?

Ans) Brazil vs. Sweden


7) Which player was the youngest player, to appear in a final at the age of 17 years and 240 days ?

Ans) Pele


8) Which player has recorded maximum goals in World Cup tournaments after qualifying ?

Ans) Ronaldo


9) Which player has cored five goals in a single match ?

Ans) Oleg Salenko


10) Which is the only player to score a hat trick of goals in final of a World Cup ?

Ans) Sir Geoffrey Hurst


11) Who holds the record for most goals scored in a single World Cup ?

Ans) Pele


12) Which World Cup match had the maximum goals scored ?

Ans) Austria vs. Switzerland ( 1954 )


13) Who scored the fastest goal from kickoff i.e in 11 seconds in 2002 ?

Ans) Hakan Sukur


14) Which was the only World Cup where Pele was awarded Golden Ball of best player of the tournament ?

Ans) 1970 Mexico


15) Which French footballer holds the record for most goals scored in a single match World Cup i.e. incredible 13 goals ?

Ans) Just Fontaine


16) Which was the first team from Europe to win the FIFA World Cup ?

Ans) West Germany


17) Who sang the official song of the 1998 FIFA World Cup, "The cup of life" ?

Ans) Ricky Martin


18) When was the first time ever that television coverage took place in a FIFA World Cup ?

Ans) 1954 Switzerland






Advertisement

Comments

Add a new comment - No HTML
You must be logged in and verified to post a comment. Please log in or sign up to comment.

Explore InfoBarrel

Auto Business & Money Entertainment Environment Health History Home & Garden InfoBarrel University Lifestyle Sports Technology Travel & Places
© Copyright 2008 - 2016 by Hinzie Media Inc. Terms of Service Privacy Policy XML Sitemap

Follow IB Sports